عسل چیست؟ مراحل تولید عسل

عسل چیست

فهرست مطالب

عسل چیست؟

عسل یک ماده شیرین طبیعی است که توسط زنبورهای عسل از شهد گل‌ها تولید می‌شود. زنبورها شهد را جمع‌آوری کرده، با تبخیر و برگشت آن به عسل تبدیل می‌کنند و سپس در لانه زنبری نگهداری می‌کنند.رنگ، طعم و بوی عسل بستگی به نوع گلی دارد که شهد آن از آن جمع آوری شده است.

عسل از قند‌هایی مانند گلوکز و فرکتوز، آب، آنزیم‌ها، مواد معدنی و ویتامین‌ها تشکیل شده است. انسان‌ها از هزاران سال پیش عسل را به عنوان یک غذا و درمان طبیعی برای درمان بیماری‌های مختلف استفاده می‌کنند. عسل دارای خواص ضد باکتری است و می‌توان از آن برای درمان زخم‌ها و سوختگی‌ها استفاده کرد. همچنین، عسل به طور معمول به عنوان یک شیرین کننده طبیعی در غذا و نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود.

نکات مهم

  • عسل حدود یک تا یک و نیم برابر از ساکارز (قند سفره) شیرین تر است.
  • عسل حاوی تقریباً 40٪ فروکتوز، 30٪ گلوکز و 17٪ آب بعلاوه سایر قندها، کربوهیدرات ها و مقدار کمی ویتامین و مواد معدنی می باشد.
  • مزیت بالقوه عسل برای سلامتی نقش آن در تسکین سرفه است.
  • به نوزادان زیر یک سال نباید عسل داد چون عسل حاوی باکتری هایی است که باعث بوتولیسم نوزاد می شوند.

قندها انواع مختلفی دارند که یکی از شناخته شده ترین آنها عسل است. کاربردهای غذایی عسل در صبحانه، ناهار، چای بعد از ظهر، شام یا دسرها بسیار گسترده می باشد. از نظر علمی، عسل نوعی کربوهیدرات محسوب می شود که عمدتاً از مونوساکاریدهای فروکتوز و گلوکز تشکیل شده است.

فرآیند تولید عسل

عسل از کجا می آید؟

عسل توسط زنبورهای عسل ساخته می شود. زنبورهای عسل گرده و شهد گیاهان گلدار را جمع‌آوری کرده و برای فرآوری به کندو منتقل می‌کنند. در نهایت با کمک آنزیم هایی تولید شده توسط زنبورهای کارگر، این شهد به عسل تبدیل می شود که می توان آن را برای مصرف برداشت کرد.

آیا عسل یک قند طبیعی است یا افزودنی؟

آیا عسل یک قند طبیعی است یا افزودنی؟

عسل یک شیرین کننده طبیعی است که به عنوان یک قند افزودنی نیز در نظر گرفته می شود که البته می تواند گیج کننده باشد. هرچند عسل خالص بصورت طبیعی ساخته می شود و در طول تولید آن هیچگونه قندی افزوده نمی شود، اما مصرف عسل خالص باعث افزایش قندهای افزودنی به رژیم غذایی خواهد شد.

الزامات نحوه برچسب گذاری قندها بر روی برچسب اطلاعات تغذیه ای عسل خالص سعی در روشن نمودن این تفاوت دارد. طبق نظر سازمان غذا و داروی ایالات متحده ، لازم نیست محتوای قند عسل خالص به عنوان "قند افزوده" اعلام شود. در عوض، قندهای موجود در عسل خالص را می توان به عنوان "قند کلی" فهرست کرد. با این حال، نماد "†" باید در کنار درصد ارزش روزانه (DV) روی برچسب اطلاعات تغذیه ای عسل خالص وجود داشته باشد. این نماد مصرف‌کنندگان را برچسب اطلاعات تغذیه‌ای هدایت می‌کند که شامل توصیفی از مقدار گرم قند اضافه شده به رژیم غذایی توسط یک وعده محصول و همچنین سهم آن در درصد DV برای قندهای اضافه شده است.

در اینجا مثالی از عبارت "†" آورده شده است: "یک وعده 17 گرم قند به رژیم غذایی شما اضافه می کند که بیانگر 34٪ ارزش روزانه قندهای افزوده می باشد

عسل چگونه هضم می شود؟

یک قاشق غذاخوری عسل حاوی حدود 60 کالری و 17 گرم قند می باشد. عسل عمدتاً شامل قندها (تقریباً 40٪ فروکتوز و 30٪ گلوکز) و آب (17٪)، کربوهیدرات ها و مقدار اندکی ویتامین و مواد معدنی می باشد. ساکارز یک دی ساکارید است که از قسمت های مساوی دو مونوساکارید یعنی 50٪ فروکتوز و 50٪ گلوکز ساخته شده است. به دلیل ترکیب طبیعی قندها، عسل بین یک تا یک و نیم برابر شیرین‌تر از ساکارز است، اما عسل و ساکارز تاثیر مشابهی بر سطح گلوکز خون دارند.

هنگام مصرف عسل، بدن ما آن را، به روشی مشابه نحوه هضم سایر قندها تجزیه می کند. در نهایت گلوکز با کمک انسولین جذب سلول ها می شود، در حالیکه فروکتوز در کبد کنترل شده و برای جذب نیازی به انسولین ندارد.

آیا عسل فوایدی برای سلامتی دارد؟

یکی از مزایای بالقوه عسل، نقش آن در تسکین سرفه است. بررسی کاکرین در سال 2018 نشان می دهد که عسل می تواند مشابه یا بهتر از داروهای سرفه بدون نسخه عمل کند. طبق گفته آکادمی اطفال آمریکا (AAP)، عسل به رقیق شدن مخاط و کاهش سرفه کمک می کند. AAP استفاده از مقادیر اندک عسل برای کودکان را به عنوان یک درمان خانگی برای سرفه تائید می کند. توصیه می شود که به نوزادان زیر یک سال عسل داده نشود چون ممکن است حاوی باکتری هایی باشد که باعث بوتولیسم نوزاد می شود. عسل برای افراد یک سال و بالاتر بی خطر است.

از آنجایی که عسل نسبت به سایر قندها از جمله ساکارز، ویتامین ها و مواد معدنی بیشتری در هر گرم دارد، برخی آن را سالم تر می دانند. با این حال، برای دست یابی به یک مزیت ارزشمند از ریز مغذی های موجود در عسل، دریافت مقدار زیادی کالری از این قند مصرفی، به طور موثر هر گونه مزیت مورد انتظار برای سلامتی را خنثی می کند.

فرآیند تولید عسل

مراحل تولید عسل تقریباً 45 روز طول می کشد که در آن هر زنبور عملکرد خاصی دارد. به این ترتیب با کار گروهی، توسعه صحیح مراحل و در نتیجه ایجاد عسل با کیفیت بالا تضمین می شود. در اینجا ما به شما نشان می دهیم که این مراحل شامل چه مواردی است

استخراج شهد گل ها

مراحل تولید عسل با جمع آوری شهد از گل ها آغاز می شود. در این مرحله زنبورهای کارگر بالغ با حداقل 21 روز پرواز بر روی گل شهد آن ها را استخراج می کنند.

بنابراین زنبورداران هنگامیکه می خواهند از گل های خاصی عسل تهیه کنند، کندوها را در کنار گل هایی که گرده افشانی می کنند قرار می دهند. بدین ترتیب عسل آویشن، کنار و... ساخته می شود.

استخراج شهد گل ها

زنبورها شهد را در کندوهای خود انباشته می کنند

به محض استخراج شهد گل‌ها و هنگامیکه که زنبورها شهد را می‌خورند و آن را در شکم خود ذخیره می‌کنند مراحل ساخت عسل‌ ادامه می‌یابد که به آن «محصول عسل» می‌گویند. پس از خوردن شهد زنبورها  pH عسل را بوسیله ترکیب آنزیم‌ها تغییر می‌دهند.

سپس زنبورها به کندو برمی‌گردند، تا مراحل عسل‌سازی را ادامه دهند. در آنجا شهد را به سایر زنبورهای کارگر جوانتر منتقل می‌کنند تا شهد را از طریق هضم‌های آنزیمی مختلف به ترکیبات ساده‌تر و سرشار از فروکتوز و گلوکز، تجزیه کنند. این موضوع طعم شیرین عسل و کالری دریافتی عالی آن را توضیح می دهد. به این ترتیب زنبورها این شهد را حدود نیم ساعت می جوند تا رطوبت شهد از 70 درصد به 20 درصد برسد.

به این ترتیب، این آنزیم ها pH عسل را تغییر داده تا به حدود 3.9٪ می رسد، که یک محصول بسیار اسیدی است.

زنبورها شهد را در کندوهای خود انباشته می کنند

مهر وموم کردن سلول ها

هنگامی که عسل در کندو انباشته شد، مراحل ساخت عسل با حذف رطوبت اضافی کندو ادامه می یابد. برای انجام این کار، زنبورها از بال های خود برای باد زدن سلول ها استفاده می کنند و بنابراین رطوبت اضافی شهد را از بین می برند. به این ترتیب موفق می شوند تا 80 درصد از این رطوبت اضافی را استخراج کنند.

بعداً برای تضمین ماندگاری عسل، زنبورها سلول‌ها را می‌بندند. به این ترتیب عسل برای سالیان متمادی حفظ خواهد شد.

مهر وموم کردن سلول ها

تکمیل مراحل ساخت عسل

مراحل ساخت عسل هنگامی به پایان می رسد که با گذشت زمان، شهد ایجاد شده به آنزیم ها و موم متصل شود. بدین ترتیب عسل طعم شیرین خود را بدست می آورد.

زنبورداران پس از جمع‌آوری محصول، برای حذف موم باقی‌مانده آن را برای چند روز در حالت تخلیه قرار می دهند. پس از چند روز، محصول فیلتر و بسته بندی خواهد شد. در مورد عسل خام، پس از چند روز استراحت و بدون فیلتر شدن، مستقیما بسته بندی می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه
فروشگاه
لیست علاقه مندی ها
0 مورد سبد خرید
حساب من